Trafiktillstånd

Vad innebär trafiktillstånd?

Ett företag som ansvarar för transport av gods med lätta eller tunga fordon för annans räkning måste inneha trafiktillstånd. Som kund bär du dock ett beställaransvar när du anlitar en transporttjänst som kräver att företaget har tillstånd.

Vi innehar Trafiktillstånd via Transportstyrelsen.

För att undvika eventuella olyckor och konsekvenser, är det klokt att bekanta sig med vad lagen säger om beställaransvar, särskilt om du överväger att anlita en tjänst från en flyttfirma du inte känner till.

Olycksfalls-/ansvars– och transportöransvarsförsäkring hos Protector Forsikring ASA.

Kollektivavtal via Almega & Fora AB.

Funderar du på vilken flyttfirma du ska välja?

Om du funderar över vilket företag du ska välja, vill vi understryka vikten av att inte enbart låta priset avgöra. Det är avgörande att kontrollera att firman du överväger att anlita har de nödvändiga tillstånden som krävs för att utföra arbetet.

1. Ta reda på flyttfirmans organisationsnummer via allabolag.se

2. Besök Transportstyrelsens webbplats och ange företagets organisationsnummer för att dubbelkolla deras tillstånd.

Vårt organisationsnummer är 559032-1138 om du vill bekräfta vårt tillstånd.

Enligt lag krävs det att ”den som tillhandahåller fordon och förare till allmänheten för att utföra betalda tjänster måste inneha yrkestrafiktillstånd.” Att anlita ett företag utan trafiktillstånd kan leda till böter eller fängelse i upp till ett år. Även den som utför olaglig yrkesmässig trafik löper riskerar fängelsestraff.

För att få mer information om yrkestrafiklagen (1998:490) och ditt beställaransvar, rekommenderar vi ett besök på Transportstyrelsens webbplats.Det är också viktigt att notera att försäkringsbolaget kan neka ersättning om tillstånd saknas.

Ni som kund kan däremot känna er extra trygga när ni anlitar oss då vi har alla tillstånd som krävs!

Kontakta oss
Vill du komma i kontakt med oss? Tveka inte att ringa, skicka ett mail eller använda vårt kontaktformulär här nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt. Välkommen!